Image

500 svenska fastigheter Miljöbyggnad-certifierade

Energi/miljö Efter att Sweden Green Building Council tog över certifieringssystemet Miljöbyggnad år 2011 har det nu etablerat sig som det främsta svenskutvecklade systemet för miljöcertifiering av byggnader. Nu är en milstolpe nådd – 500 svenska byggnader har certifierats enligt Miljöbyggnad.
Publicerad den 5 Maj 2015

- Vi har passerat många milstolpar med Miljöbyggnad och 500 certifierade byggnader är en av de större, säger Linda Kjällén som är certifieringschef på Sweden Green Building Council.

- Det var en relativt lugn start när vi började hantera certifieringar 2011 och sedan årsskiftet 2013/2014 har certifieringstakten ökat kraftigt. Att det stora intresset för Miljöbyggnad håller i sig och att allt fler byggnader certifieras visar på ett stort och utbrett miljöengagemang i branschen. Nästa milstolpe blir 1 000 certifierade byggnader, en siffra vi räknar med att uppnå under nästa år.

Byggnad 500 i ordningen är en nyproducerad kontorsbyggnad i Göteborg som heter Gårda 3:14. Peab har byggt kontorsbyggnaden och Platzer Fastigheter äger den. Gårda 3:14 är preliminärt certifierad Miljöbyggnad Silver. Huset bredvid är en av de första byggnaderna som certifierades i Göteborg enligt Miljöbyggnad, Gårda 3:12, som också uppnått betyget Silver.

- Det är en stor glädje att vi nu har fått fastigheten Gårda 3:14 preliminärt certifierad enligt Miljöbyggnad Silver och att den blev den 500:e Miljöbyggnadscertifierade byggnaden i Sverige, säger Caroline Johansson, miljösamordnare på Platzer.

- Fastigheten är Platzers sjätte som är certifierad i år enligt något av systemen, och detta medför att vi nu har ca 60 procent av det totala antalet fastigheter certifierade. Platzer har om målsättning att certifiera samtliga nybyggnadsprojekt samt att certifiera samtliga befintliga fastigheter inom fem år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige