Image

500 nya hyreslägenheter i centrala Tyresö

Bostäder Ett 16-våningars höghus med hyresrätter om mestadels ett och två rum blev en av vinnarna när tävlingen om Norra Tyresö Centrum etapp 1 avgjorts. Strax utanför centrum börjar redan nästa år 76 ungdomslägenheter och cirka 200 kommunala hyresrätter att byggas. Dessutom inför Tyresö Bostäder ett koncept med ungdomslägenheter.
Publicerad den 18 December 2014

Flera nya byggprojekt pågår i Tyresö – under den närmaste tioårsperioden kommer ungefär 3 000 nya lägenheter byggas. Det största projektet är en ny stadskärna med upp till tusen lägenheter för en hållbar livsstil. Målet för den nya stadsdelen, Tyresö Norra Centrum, är tydligt: Hela Tyresö centrum ska bli en naturligare mötesplats, ett offentligt rum med urbana kvaliteter, en plats att vistas och trivas på.

- Det är bra för Tyresö att stora centrumomvandlingen nu blir verklighet och att vi valt vinnare för etapp 1. Att vi redan i första etappen bygger så många hyresrätter är extra roligt, vi vill ha varierade upplåtelseformer. Nu ska det bli spännande att fortsätta arbetet med att bygga ett nytt och modernt Tyresö och ersätta 60-tals betongen, säger Fredrik Saweståhl, kommunstyrelsens ordförande (M).

- Vi är väldigt nöjda med att så många välrenommerade arkitektfirmor och byggherrar deltog i markanvisningstävlingen. Alla bidrag höll en mycket hög ambitionsnivå, de förstod vad vi önskade och en del har till och med överträffat våra högt ställda kvalitetskrav, säger Sara Kopparberg, chef för stadsbyggnadskontoret.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige