Image

450 bostäder byggs i nytt område i Sundbyberg

Bygg/Arkitektur Skandia Fastigheter påbörjar förberedande arbeten för att omvandla sitt kontorsområde i Sundbyberg till en blandad stadsdel där kontorshus blandas med bostäder, restauranger, service och butiker. 2017 tas första spadtaget.
Publicerad den 31 Oktober 2016
Fabriksparken. Bild: Linus Flodin
Fabriksparken.

Området i Sundbyberg är i dag ett kontorsområde, men ska bli till en blandad stadsdel med både arbetsplatser, bostäder, handel och service. Områdets namn blir Fabriksparken och får i en första etapp 150 nya bostadsrätter, från ettor till femmor med uthyrningsdel och stadsradhus. Försäljning kommer att påbörjas i september 2017 med inflyttning från hösten 2018.

- I Fabriksparken tar vi tidigt greppet kring de viktiga hållbarhetsfrågorna och alla hus kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad. I centrum när vi lägger vår plan kommer den sociala hållbarheten och livsmiljö att stå. Umgänge och möten med familj, vänner, sambo, grannar och andra är det mest naturliga mötet i vardagen och detta vill vi inspirera till både i området och interiört i bostäderna, säger Markus Pfister fastighetschef Skandia Fastigheter.

När Fabriksparken står helt klar år 2021 kommer den att erbjuda 450 nya lägenheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige