Image

180 ungdomsbostäder byggs i Haninge

Bygg/Arkitektur Bostäderna kommer att byggas söder om Örnens väg i centrala Haninge. Det blir 180 smålägenheter i tio tvåvåningshus.
Publicerad den 17 Mars 2015

Varje lägenhet har en yta på cirka 25 kvadratmeter, bra standard, bredband och tvättmaskin. Uppförandet sker i etapper i takt med att lägenheterna hyrs ut.

– Nu byggs det äntligen bostäder för Haninges unga. 180 lägenheter får betraktas som en bra start på våra höjda bostadsbyggnadsambitioner, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Det är särskilt svårt för unga att komma in på bostadsmarknaden och vi vill göra det möjligt för ungdomar att få ett eget centralt förstaboende nära kollektivtrafiken. Vi vill att fler studenter ska bli Haningebor. Därför har vi glädjen att erbjuda bra bostäder för unga redan våren 2016, säger Göran Svensson (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

– Husmodulerna är byggda 2002, men kommer att renoveras. Fasaderna har stående panel som kan anpassas efter kommunens önskemål och målas i olika färg beroende på hur husen grupperas. Byggnadsfirman Viktor Hanson och Nordic Modular kommer att tillsammans bilda ett bolag som hyr ut och sköter driften av lägenheterna. Det är en förmån för oss att få möjlighet att arbeta i Haninge med alla spännande bostadsprojekt som planeras, säger Nils Hanson, ägare av byggnadsfirman Viktor Hanson.

Fakta
Boendet är avsedd för unga upp till 26 år vid inflyttning. Genom modulbyggnader och ett snabbt bygglovsförfarande har Haninge kommun upplåtit mark som inte är detaljplanerad. Ett tioårigt arrendeavtal har tecknats med byggnadsfirman Viktor Hanson, som hyr marken från årsskiftet 2015/2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige